varosi-tamogatasAlapítványunk a Városi Támogatási „Környezetvédelmi program” keretén belül 100 000.- Ft támogatásban részesült. Az elnyert összeget a 2015. október 9-11 közötti megszervezett, „Közösségben a környezetért” program megvalósításához kapcsolódóan felmerült kiadások: bérleti díj, élelmiszer, és étkeztetésre fordítottuk.

A program résztvevői, a város fiataljai, akik megtapasztalhatták a feladatokon, szolgálatokon keresztül, hogy milyen sokat tud egy-egy személy tenni a környezetünk tisztán tartásában, megóvásában. Sokak környezetvédelmi szemléletében tudtunk a program által pozitív változást elérni. A visszajelzések alapján sok résztvevőnek rengeteget jelentett, hogy 40-50 ember egyszerre dolgozott a környezetünkért. Így elmondásuk szerint másképp tekintenek majd, ha egy elhullajtott szemetet látnak.

Szombat este a Szentcsalád plébánia nagytermében, többnyire fiatal korosztály, előadást hallhatott a környezetvédelem fontosságáról, természeti értékeink védelméről, és az egészségtudatos gondolkodás és életmód kialakításáról.

A program alatt a résztvevők a Szentcsalád plébánia körül takarítottak, az út menti keresztet tettek rendbe, ezzel is szebbé téve a környezetüket. Szombaton az egész csapat a Széchenyi városi Lánchíd utcai iskola mögötti játszóteret tette rendbe, és festette le az ott található graffitis falat, amit ezután majd óvodások fognak lefesteni különböző rajzokkal. A fiatalok lombsepréssel és szemétszedéssel igazán újjá varázsolták a környéket. A játszótér rendbetételét követően a lelkes csapat az Akadémia körúton haladt végig,és az út mentén megtakarították a környéket.

A résztvevőknek nagyon tetszett, hogy közös étkezések színesítették a munkát, mert ezáltal egymást is jobban megismerhették, és így a munkában szerzett örömökkel kiegészülve, hatalmas élményekkel gazdagodtak. Bár többen már nem először tapasztalhatták meg az önkéntességben rejlő örömöket, de a kiértékelésen kiderült, hogy az újak mellett számukra is egy megerősítéssel ért fel, hogy velük, egykorú fiatalokkal milyen jól lehet, bármilyen minőségű munkát végezni. Legyen az akár szociális jellegű, vagy a környezetükért való szemétszedés.

Alapítványunk fontosnak tartotta, hogy egy közös záró alkalommal is megköszönje a fiatalok munkáját, ezért a lelkes csoportot megvendégelte október 22-én szervezett ebéddel, amin a szervezők nagy örömére, sokan részt vettek.

Köszönettel fordulunk Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatához, jelentős támogatását ezúton is köszönjük!