A kedvezményezett neve: Szent Erzsébet Alapítvány

A projekt címe: Közösségfejlesztési tevékenységek a Szent Erzsébet Alapítványnál

A projekt azonosítója: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01411

A szerződött támogatás összege: 14.999.883 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. 01.30

 

Projektünk kiemelt célja, hogy Kecskemét Széchenyiváros városrészének kulturális életét megújítsuk. Alapítványunk 1994 óta működik a városrészben, a helyi közösség egyik meghatározó civil szervezete, melynek alapvetően fontos célkitűzései közé tartozik a helyi identitást és közösségi életet erősítő, közösségfejlesztő tevékenységek megvalósítása. A projektben megjelölt programokkal is ezeket a tevékenységeket szeretnénk gyarapítani.

Célcsoportunkban nagyjából az összes korosztály szerepel, bárki megtalálhatja a számára legérdekesebbnek tartott programlehetőséget. A kisgyermekes szülők, valamint családjaik, a helyi kisközösségek, az általános iskolás korú gyermekek és középiskolások, valamint egyetemista fiatalok, családok, idősek.

Programkínálatunk a következő elemből tevődik össze:

  • Koncertsorozat: Többfajta stílus képviselőit tervezzük meghívni.
  • Mikulás ünnepség: Kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a projektidőszak alatt két alkalommal.
  • Ádvent: Ádventi ünnepekre való lelki ráhangolódás, és ünnepi készülődés családok számára, a projektidőszak alatt két alkalommal.
  • Pásztorjáték: December 24-én délután pásztorjáték előadása a gyermekek és felnőttek közös produkciójában (a résztvevők hosszabb ideig készülődnek majd a játék bemutatására), a projektidőszak alatt két alkalommal.
  • Hittanos táborok: A gyermekek számára szabadidős és értékközvetítő táborok szervezét tervezzük, a projektidőszak alatt 4 alkalommal.
  • Közösségi tervezés: Minden közösség számára fontos, hogy a helyzetét megvizsgálva, a jövőre vonatkozóan terveket készítsen, erről szól a közösségi tervezés, amely legalább 2-szer félnapos közösségi műhelymunka formájában, a projekt időszaka alatt 2 alkalommal lesz megtartva.
  • Közösségi fejlesztő alkalmak: Az előzetes megbeszélések szerint többféle célcsoportnak is igénye lenne ilyen típusú alkalmak megvalósítására, amelyet havonta legalább 3 csoport számára kívánunk megtartani.
  • Családi nap: A Szentcsalád Plébániával közösen 2020-tól önálló családi nap szervezésébe kezdünk. A projektidőszak alatt két alkalommal szervezünk ilyen eseményt.
  • Babaklub: A klub működése során beszélgetésekre kerül sor különböző témákban, lesz gyermekringató, babamasszázs, apa szerepek, stb. Heti rendszerességű foglalkozásként lesz megtartva.